Gevulde eieren

Wat hoort er op elke verjaardag op de hapjesschaal? Natuurlijk hoort daar kaas met onze eigen streekproduct Drentse droge worst bij, maar natuurlijk hoort daar ook heerlijke gevulde eieren bij, althans dat vind ik. Sowieso eet ik best veel gekookte of gebakken eieren, dus gevulde eieren mogen daarom ook niet ontbreken op een hapjesschaal.

Gevulde eieren kun je met heel veel verschillende smaken maken en er bestaan ook heel veel verschillende recepten voor gevulde eieren. Laatst op onze verjaardag heb ik weer heerlijke gevulde eieren gemaakt. Ik heb er voor gekozen om gevulde eieren te maken met kerriepoeder maar dan ook met een scheutje zoete ketjap zodat er ook nog een beetje een zoete smaak aan komt. Ik vind het een heerlijke combinatie voor gevulde eieren.

Het recept heb ik voor jullie uitgewerkt is voor 20 gevulde eieren. Geniet van je eigen gemaakte gevulde eieren en vergeet niet om te genieten tijdens het maken van deze heerlijke gevulde eieren.

Ingrediënten:

  • 5 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel zoete ketjap
  • 2 theelepels fijngehakte peterselie
  • peper en zout
  • eigeel van 10 hardgekookte eieren

Doe de eieren in een pan en kook ze tot dat ze hardgekookt zijn. Zodra de eieren klaar zijn laat je ze ‘schrikken’ en laat ze dan even in koud water staan.

Na paar minuten kun je de eieren goed pellen en snij je de eieren in de lengte door. Pak een mengkom en haal alle eigeel uit de eieren en doe ze in de mengkom. Voeg daarna alle ingrediënten toe en meng het goed met het eigeel. Zodra alles gemengd is proef je even hoe de smaak is en kun je eventueel nog wat ingrediënten toevoegen naar je eigen smaak.

Leg de uitgeholde eieren op een bord, als ze vochtig zijn dep ze met keukenpapier even af. Pak een spuitzak met een niet al te groot spuitmondje en stop het eigeel mengsel in de spuitzak en spuit mooie rozetjes in de uitgeholde eieren. Je kan de eieren nog beetje versieren met kleine stukjes paprika, tomaat of komkommer. Of andere dingen die je lekker vind. 🙂

Leg de eieren op een bordje en prik daar paar satéprikker’s in en leg daarboven op aluminiumfolie zodat het folie niet op de eieren komt en zet ze in de koelkast.

Laat je eieren proeven door familie tijdens een verjaardag of maak het voor een lekkere luie zaterdagavond voor op de bank 🙂 Eet smakelijk!!!