Chocolade truffels

Laatst zag ik ze al voorbij komen op Instagram en ze stonden ook al op mijn to do list. Dus werd het tijd dat ik ze ging maken. Alleen ik was er nog niet uit met wat voor smaak ik ze ging maken. Je kan namelijk met alle soorten likeuren en drank chocoladetruffels maken en versieren met alle soorten koekjes, noten of kruiden.

Ik heb gekozen voor Cointreau, een heerlijke sinaasappellikeur, en sinaasappel smaakt natuurlijk altijd goed met pure chocolade 😀 De truffels heb ik versiert met geraspte kokos, nougatine, cacaopoeder en pistachenoten. Het water loopt je vast en zeker nu al in de mond? Ja? Nou dan zou ik snel de keuken in duiken om deze heerlijke chocolade truffels te maken.

Het recept staat hier onder en geniet van het zelf maken van overheerlijke chocolade truffels.

Ingrediënten: 

  • 250 ml slagroom
  • 275 gram pure chocolade
  • 40 gram ongezouten boter
  • 3 eetlepels cointreau
  • voor de afwerking: cacaopoeder, pistachenootjes, nougatine en/of geraspte kokos.

Doe het slagroom in een pannetje en zet het op het vuur. Als je geen chocolade druppels gebruikt breek dan de chocoladereep in kleinere stukken zodat de chocolade straks sneller en makkelijker smelt.

Als de slagroom bijna kookt, zet je het vuur uit en haal je het pannetje van het vuur. Voeg dan de chocolade, de boter en de cointreau toe aan de slagroom en roer dit goed door elkaar. Zorg ervoor dat de chocolade goed is gesmolten en zet het pannetje of kommetje waar het mengsel in zit weg en laat het afkoelen. Om van het chocolade mengsel goede truffels te maken zet je het pannetje of kommetje minimaal 24 uur in de koelkast zodat het chocolade mengsel wat harder kan worden.

Na dat het chocolade mengsel 24 uur in de koelkast heeft gestaan, haal je het uit de koelkast. Zet een bord met bakpapier of een bakplaat met bakpapier klaar. Maak chocolade bolletjes van het mengsel ter grote van een theelepel of quenelle en leg ze op het bakpapier. Als je grote truffels wilt maken dat kan natuurlijk wel alleen hou er wel rekening mee dat ze erg machtig zijn. Zodra je de bolletjes hebt gemaakt, kun je ze ‘versieren’ door de bolletjes door je gekozen versiersel te rollen.

Tip!! doe je lepel af en toe in koud water zodat de chocolade niet aan je lepel plakt.

Nu je zelf heerlijke truffels gemaakt hebt, plof dan nu maar op lekker op de bank, zet een film op en geniet van je heerlijke zelf gemaakte truffels. Eet smakelijk!!