Chocolade muffins

Muffins! Muffins zijn echt heerlijke cakejes die je zowel bij de koffie als bij het ontbijt kan eten. Je kan ze hartig maken maar natuurlijk ook zoet. Zo heb je hartige muffins met kaas, salami of spek of natuurlijk andere heerlijke hartige ingrediënten.

Zoals jullie vast al op mijn site en op Instagram hebben gezien ben ik zelf een erg zoete eter dus ik maak vrijwel altijd een zoete muffin. Ook deze keer heb ik weer zoete muffins gemaakt. Namelijk heerlijke chocolade muffins!!! Chocolade, dat is toch één van mijn favoriete ingrediënten dus dat ik chocolade muffins maak is voor de meeste mensen die mij kennen dan ook geen verrassing.

Ik maakte altijd al graag chocolade muffins maar ik had dit recept nog niet met jullie gedeeld dus ik dacht vorige week laat ik toch maar weer eens mijn chocolade muffins maken en het recept met mijn volgers delen.

Muffins maken is heel gemakkelijk en dat kan haast niet mis gaan tenzij je met andere hoeveelheden en natte ingrediënten gaat werken. Hieronder zien jullie het recept van mijn overheerlijke chocolade muffins.

 

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 200 gram zachte boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • halve theelepel zout
  • 100 gram pure chocolade
  • 30 gram cacao

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Breek de chocolade in kleinere stukjes. Maak de chocolade stukjes niet te klein want als ze iets groter blijven worden ze na het bakken weer hard en heb je lekkere stukjes chocolade in je muffin 🙂 En wat is het toch heerlijk als je een hap muffin neemt en dat je dan een heerlijk stuk chocolade proeft?

Klop de boter, suiker en de vanillesuiker door elkaar. Voeg daarna de eieren 1 voor 1 toe. Als alles goed gemengd is, voeg dan het zout en de bloem toe aan het botermengsel, en klop het goed door elkaar. Als de bloem goed gemengd is met het botermengsel, voeg je de cacao en de stukjes chocolade toe. Meng dit goed door elkaar en het beslag is klaar. Doe het beslag in papieren muffin vormen die je in de metalen muffin vorm zet. Vul de vormpjes tot 3 kwart en bak de muffins gaar in 30 minuten.

Als je na 30 minuten uur de muffins uit de oven haalt, kan je met een houten prikker in de muffins prikken. Komt de prikker er schoon uit, dus dat er geen beslag meer aan zit, dan zijn je heerlijke chocolade muffins gaar. Laat je muffins afkoelen en geniet daarna van een heerlijke chocolade muffins 🙂