Chocolade mascarpone panna cotta

Een panna cotta heb ik al keer gemaakt maar met dit overheerlijk dessert kan je heel erg variëren. Na dat een collega zei tegen mij dat ik eens een panna cotta moest proberen met mascarpone dacht ik ja dat lijkt me heerlijk. Na dat ik deze had gemaakt en nog mascarpone overhad bedacht ik mij om een panna cotta te maken met mascarpone en pure chocolade. Wat is het toch heerlijk om een panna cotta met pure chocolade en mascarpone te eten 🙂

Hieronder zie je het recept van mijn heerlijke zachte chocolade mascarpone panna cotta. Omdat deze panna cotta met mascarpone is heb ik deze niet gemaakt met slagroom maar met half volle melk. Natuurlijk kan je slagroom gebruiken maar mascarpone is van haar zelf al redelijk zwaar. Ook kan je hier natuurlijk een vanille aan toevoegen maar zoals ik bij het vorige recept al zei met panna cotta kan je ongelofelijk veel variëren, maar dit recept wilde ik jullie niet laten ontgaan.

Ingrediënten:

  • 250 ml half volle melk
  • 150 gram mascarpone
  • 30 gram pure chocolade
  • 25 gram suiker
  • 2 blaadjes gelatine

Doe de gelatineblaadjes in een bakje koud water en laat dit weken. Doe de melk ensuiker in een pan en zet het op het vuur. Laat de melk niet koken. Als de gelatineblaadjes zijn geweekt doe ze bij het slagroom en laat ze oplossen. Als de gelatine is opgelost in de melk haal je de pan van het vuur en laat je de chocolade er in smelten. Na dat de chocolade is gesmolten voeg je de mascarpone toe meng je dit door de melk tot dat het is opgelost. Laat het mengsel afkoelen en roer het af en toe even door. Als je toch vanille toevoegt dan wil je graag dat de vanille door de hele panna cotta komt. Laat dan het mengsel afkoelen tot het wat dikker is zodat je de vanille door je hele panna cotta hebt. Giet daarna het mengsel in je vormpjes. Zet je vormpjes in de koelkast en laat het opstijven. Dit kan wel 4 uur duren.

Stort de panna cotta op een bord en geniet van je eigen gemaakt chocolade mascarpone panna cotta!!! Eet smakelijk!!!