Moscovischbeslag (biscuit)

Als je een heerlijke taart wilt maken dan kun je natuurlijk een cake gebruiken. Maar een cake is erg compact en lang niet zo lekker dan als je een biscuit maakt. Wat is eigenlijk het verschil tussen een cake en biscuit? Allereerst is het recept anders, maar een biscuit is veel luchtiger dan een cake. In een cake wordt heel ei gebruikt en in een biscuit wordt de eiwit en eigeel gescheiden van elkaar en elk apart los opgeklopt. Zo krijg je dus een erg luchtig biscuit wat heerlijk is om te gebruiken bij het maken van taarten.

Ik heb voor jullie hieronder een basisrecept voor het maken van een biscuit. Ik hoop jullie hiermee te inspireren om zelf heerlijke taarten te maken.

Ingrediënten:

  • 90 g boter
  • 6  eieren
  • 175 g suiker
  • 150 g bloem

Voordat je begint verwarm je de oven voor op 180 ºC.
Smelt daarna de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop daarna de eidooiers met de resterende suiker au bain marie op. De eidooiers zijn goed geklopt als de eidooiers schuimig en lobbig zijn. De kleur verandert ook, die wordt namelijk witter. Haal de kom van het vuur en spatel eerst de helft van de bloem door de eidooiers, dan driekwart van het eiwit en dan de resterende bloem. Spatel voorzichtig het beslag door het resterende eiwit en roer voorzichtig de boter erdoor. Je wilt graag dat het een luchtig beslag is dus spatel het voorzichtig door en gebruik een spatel en geen garde.
Leg onderin de vorm bakpapier zodat je na het bakken het biscuit makkelijk van de bodem krijgt. Schenk het beslag erop en bak de cake circa 35 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is.

Je kunt controleren of het biscuit gaar is door een satéprikker in de biscuit te steken. Als hij droog en schoon er uit komt is de biscuit gaar.

Zodra de cake gaar is haal je het uit de vorm en zet het op een rooster. Ik heb het biscuit direct omgedraaid zodat de warmte uit de onderkant van het biscuit kan.

Laat het biscuit afkoelen en ga aan de slag om heerlijke taarten te maken. Geniet van het maken en van het eten van je homemade taarten!!!

TIP!!!! Als je de taart in plakken wilt snijden met een mes snij verticaal een stukje eruit zodat je als je gaat stapelen de taart weer goed ligt.