Banketbakkersroom

Banketbakkersroom, wie kent het niet? Het zit in zoveel lekkere taarten en gebakjes. Het zit in tompouce, slagroomtaart, vlaai, eclairs en nog veel meer heerlijke taarten en gebakjes. Het is ook overal mee te combineren en het is gewoon heerlijk.

Er zijn meerdere recepten om banketbakkersroom te maken, maar ik heb voor jullie dit basisrecept gemaakt die ik in mijn koksopleiding maakte en dit is tevens ook het makkelijkste recept. Dit recept kan gewoon niet mislukken als je de beschrijving goed leest.

Ingrediënten:

  • 1  vanillestokje
  • 500 ml melk
  • 150 g suiker
  • 4  eidooiers
  • 2 el bloem

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Je kan het uitgeschraapte vanillestokje mee laten koken zodat de smaak die achter blijft in het vanillestokje ook in je banketbakkersroom komt. Wil je dit niet? Pak een weckpot, stop daar je vanillestokjes die je niet mee kookt in en voeg er suiker aan toe. Na af en toe flink te schudden met de pot heb je na 1 maand heerlijke zelf gemaakte vanillesuiker.

Roer de eidooiers met de rest van de suiker los in een kommetje en roer daarna de bloem erdoor. Nadat de melk bijna heeft gekookt meng je een scheutje warme melk door het eimengsel en roer dit door. Als het goed gemengd is, gooi je het terug in de pan en roer je het goed door zet het vuur niet te hoog want anders gaan de eieren stollen en krijg je roerei. Roer het goed en vaak door tot dat je voelt dat het gaat binden. Zodra het dik wordt laat je de banketbakkersroom koken en laat je het op laag vuur circa 3 minuten garen.

Als de banketbakkersroom klaar is, giet je het in een bakje of op een plaatje en laat je het gedekt afkoelen. Het makkelijkst is om het aftedekken met vershoudfolie, als je dit niet doet krijg je een vel op je banketbakkersroom en dat wil je natuurlijk niet.

Probeer het uit en ga genieten van je zelf gemaakte banketbakkersroom.

TIP: Meng slagroom 1 op 1 met banketbakkersroom en je hebt heerlijke Zwitserse room. Als je de smaak van banketbakkersroom meer naar voren wilt hebben, voeg je minder slagroom toe.