Witte chocolade cheesecake

img_7081

Enkele maanden geleden was ik aan het lunchen met mijn vriendin bij De Kombuys in mijn dorp. De eigenaar is een oud collega van mij, waarmee ik werkte in mijn periode in de horeca.  Hij vroeg mij toen der tijd om een keer een cheesecake te maken. Natuurlijk wilde ik dat wel doen, alleen had ik nog nooit een cheesecake gemaakt. Nadat ik dit vergeten was is het mij twéé weken geleden weer verteld dat ik nog een cheesecake moest maken. Nou dat heb ik vorige week gedaan. Een heerlijke witte chocolade cheesecake die goed gelukt is en dat voor de eerste keer.

Wat altijd de vraag is bij veel mensen is: welke kaas moet ik gebruiken bij een cheesecake? Nou dat ligt natuurlijk aan je eigen smaak welke roomkaas jij het lekkerste vind maar je kan ook kiezen voor mascarpone. Maar voor deze cheesecake heb ik gekozen voor monchou. Voor de eerste cheesecake was ik wel een beetje huiverig of het wel goed ging. Zoals je vaak ziet bij cheesecake scheurt de bovenkant in en dat ziet er natuurlijk niet zo mooi uit. Maar ja als je het nooit probeert dan lukt het natuurlijk ook nooit. Dus ik ben met goede moed begonnen met het maken van deze overheerlijke witte chocolade cheesecake.

img_7097img_7085

Hieronder zie je het recept staan.

Ingrediënten:

Bodem:

  • 200 gram bastonge koeken
  • 100 gram roomboter

Vulling:

  • 450 gram zachte roomkaas
  • 4 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 250 gram witte chocolade
  • 250 ml crème fraîche

Bodem:

Om de bodem te maken smelt je de boter en hak je de koeken fijn. Zodra alles klaar is meng je de boter met koeken en bekleed je hiermee de bodem van je springvorm. Zodra je de koeken goed hebt aangedrukt in de springvorm zet je de springvorm in de koelkast zodat de bodem stevig wordt.

Vulling:

Voor de vulling smelt je de chocolade au bain-marie. Doe de roomkaas in een grote kom en sla je deze glad en romig. Voeg bij de roomkaas je uitgeschraapte vanillestokje en voeg je 1 voor 1 de eieren toe. Meng dit tot een egaal en romig mengsel.

Als de chocolade gesmolten is, voeg je hierbij de creme fraîche toe en roer je het tot een egaal mengsel.

Als alles goed is gemengd, meng je de roomkaas en de chocolade goed door elkaar en stort je dit op de koekjes bodem in je springvorm. Probeer door de springvorm op je aanrecht/tafel te laten vallen de lucht uit de cheesecake te halen zodat het een compacte massa wordt.

Bak de cheesecake gaar in ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden.

Je kunt zien dat de cake gaar is door er licht mee te schudden en als hij dan nog beetje na drilt en licht gekleurd is dan is de cake gaar. Laat de cheesecake volledig afkoelen in de sprinvorm voordat je de ring verwijderd.

img_7092

TIp!!!Serveer de cake met een beetje aardbeienjam en ga lekker van genieten van deze overheerlijke witte chocolade cheesecake.