Kruidnoten Tiramisu

De kruidnoten en de chocoladeletters liggen voor Sinterklaas al  een poosje in de schappen van de winkels. En wat kan je doen met kruidnoten? Nou genoeg. Je kan kruidnoten door heel veel dingen doen, je kan bijvoorbeeld het door een cake doen, door een bakje yoghurt met fruit. Maar ook door één van mijn favoriete desserts, namelijk door tiramisu.

Tiramisu is één van mijn favoriete desserts en daarom heb ik er voor gekozen om hier een variatie van te maken met kruidnoten. Het is echt heel makkelijk te maken en het is echt heerlijk. Ook is deze tiramisu kinderproef want er zit geen koffie in maar chocolademelk en ook zit er geen drank in. Dus ook de kinderen kunnen van deze overheerlijke kruidnoten tiramisu smullen.

20161022_141242

Ingrediënten:

  • 3  eiwitten
  • 150 g suiker
  • 3  eidooiers
  • 400 g mascarpone
  • 200 g pure chocolade
  • kruidnoten
  • chocolademelk

Voordat je begint haal alles uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Leg de pepernoten in een schaal en strijk de chocolademelk met een kwastje over de kruidnoten. Let op dat je niet te veel chocolademelk doet, want dan worden ze te zacht en is het niet meer lekker want je wilt wel graag nog een bite in de tiramisu hebben.

Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker schuimig. Roer de mascarpone los en meng de eidooiers erdoor. Zodra dit goed gemengd is, spatel je het eiwit erdoor. Pas op dat je niet heel erg hard gaat roeren of kloppen, want dan gaat de lucht eruit en zakt het in elkaar. Zodra dit goed gemengd is, doe je het mengsel in een spuitzak en leg het in de koelkast.

Nu gaan we de tiramisu opbouwen! De opbouw kan je natuurlijk ook zelf bedenken en bepalen waar je de tiramisu in gaat serveren. Ik heb er voor gekozen om het in een whiskyglas te serveren. Ik heb onder in het glas een klein laagje mengsel gedaan en daarop de kruidnoten. Hierboven heb ik weer het mengsel gedaan en dan weer de kruidnoten. Bovenop de kruidnoten heb ik pure chocolade geraspt en nu is dit heerlijke toetje klaar. Je kan de chocolade er ook opdoen net voor het serveren zodat je de tiramisu in de koelkast nog wat kan opstijven.

Maak deze heerlijke kindvriendelijke kruidnoten tiramisu tijdens het heerlijke avondje van Sinterklaas en geniet van dit overheerlijke kruidnoten tiramisu.

20161022_141238