Panna Cotta met aardbeiensaus

IMG_6685

Afgelopen week keek ik in de koelkast en zag ik dat we nog een klein bekertje slagroom overhadden. Wat kan je nu maken van een klein bekertje slagroom? Nou een klein bekertje van 250 ml is precies genoeg voor 2 overheerlijke panna cotta’s. Ik heb voor jullie dan ook een recept gemaakt voor een heerlijke vanille panna cotta die van binnen heerlijk zacht en romig is. Om er bij te serveren heb ik een aardbeiensaus gemaakt.

Panna cotta is een overheerlijke klein Italiaans puddinkje die wordt geserveerd als nagerecht met als hoofdingrediënt gekookte room. Ik ben zelf heel gek op desserts en een panna cotta zit zeker in mijn top 5 qua desserts. Ook is er hiermee heel erg te variëren. Je kan ze maken met chocolade, kokos, citroen of sinaasappel en natuurlijk veel meer fruit of andere ingrediënten.

Hieronder zie je het recept van mijn heerlijke zachte vanille panna cotta met aardbeiensaus.

IMG_6689

Ingrediënten:

  • 250 ml slagroom
  • 2 blaadjes gelatine
  • 25 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 150 gr aardbeien.

Doe de gelatineblaadjes in een bakje koud water en laat dit weken. Doe de slagroom, suiker en het merg van de vanillestokje in een pan en zet het op het vuur. Laat de slagroom niet koken. Als de gelatineblaadjes zijn geweekt doe ze bij het slagroom en laat ze oplossen. Als de gelatine is opgelost in de slagroom haal je de pan van het vuur en laat je het afkoelen. Roer het af en toe even door. Als het al redelijk is afgekoeld maar het is nog erg vloeibaar, zet het dan even in de koelkast en laat het daar staan. maar roer het wel af en toe door. Zodra het dikker wordt doe het in de vormpjes waar je het uit wil storten, en zet het in de koelkast zodat het kan opstijven. Dit kan wel 4 uur duren.

Voor de aardbeiensaus doe je 150 gram aardbeien en 1 eetlepel poedersuiker in een bakje en pureer dit fijn. Als alle aardbeien fijn zijn dan is de saus klaar.

Stort de panna cotta op een bord en versier het met de saus en met aardbeien en je overheerlijke panna cotta is klaar. Geniet van je homemade panna cotta!!!