Hangop Duo

IMG_6664Hangop! Wat is het eigenlijk? Nou daar is heel makkelijk een antwoord op te geven. Hangop is niet meer dan uitgelekte yoghurt. Je kan natuurlijk hangop in de winkel kopen, maar dan zou ik liever zelf volle yoghurt halen en lekker zelf heerlijke hangop maken. Hangop maken is namelijk niet moeilijk maar wel heel erg lekker.

Hieronder kun je de bereiding vinden van een heerlijke zomerse hangop.

Ingrediënten:

  • 2 liter volle yoghurt
  • 1 groot vanillestokje
  • suiker naar smaak
  • aardbeien naar smaak
  • aardbeien voor decoratie

Om hangop te maken, zal je een dag eerder moeten beginnen. Het uitlekken van de yoghurt kan je het best een nacht in de koelkast doen.

Pak een grote pan en zet daar een zeef in, leg in de zeef een passeerdoek of een schone theedoek en doe hier de yoghurt in. Vouw het doek dicht en leg hierop een deksel die zwaar is zodat je altijd druk op de yoghurt hebt. Als je geen zware deksel heb leg dan een lichte deksel er op en druk dan af en toe op de deksel. Als je dit doet zie je dat er allemaal vocht uit de yoghurt loopt.

Haal na het uitlekken de yoghurt uit de koeling, haal de yoghurt uit het doek en doe het in een mengkom. Snij het vanillestokje doormidden, haal het merg eruit en voeg dit toe aan de hangop. Roer dit goed door elkaar en voeg suiker toe naar smaak. Ik zou zelf niet veel suiker toevoegen want dan gaat de smaak van de yoghurt helemaal weg. Doe de helft van de hangop in een ander bakje en pureer wat aardbeien. Voeg dit toe aan 1 deel van de hangop en meng het goed door. Als alles op smaak is heb je dus een vanillehangop en een aardbeienhangop. Doe beide smaken in een aparte spuitzak en laat het even in de koelkast liggen.

Pak mooie glazen (dit kan ook gewoon in een wijn glas of andere vormen). Snij aardbeien in plakjes en zet ze in de vorm. Spuit hier de vanillehangop in en daarna voeg je de aardbeienhangop toe. Je kan eventueel er voor kiezen om nog kleine stukjes aardbeien door de hangop te mengen zodat je ook nog een bijt hebt in je hangop.

Dit recept is heel makkelijk te maken en gewoon heerlijk in de zomer. Ook kan je met hangop variëren met veel  fruit maar ook met chocolade.

Ik zeg probeer het uit! Dit kan niet verkeerd gaan.
Geniet van het weer en deze heerlijke hangop.

IMG_6663