Monchoutaart

Vorige week was mijn vader jarig en die wilde graag een monchoutaart op zijn verjaardag. Ja, als je tegen mensen zegt monchoutaart dan denken ze natuurlijk direct aan het pakje monchoutaart, en pakjes zijn bij mij not done!

Ik heb nu ook een monchoutaart gemaakt zonder hulpmiddelen dus ook geen klopfix en gelatine. Een heerlijke romige monchoutaart met natuurlijk een heerlijke Bastognekoeken bodem. 😀

IMG_6621

Ingrediënten:

Voor de bodem:
  • 1 pak Bastogne koeken
  • 100 gram roomboter

Voor de taart:

  • 500 gram monchou
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 0,5 liter slagroom

Voor dat je begint met het maken van de monchoutaart moet je er eerst voor zorgen dat de monchou op kamertemperatuur is.

De bodem:

Voor de bodem kun je heel veel verschillende koeken gebruiken zoals roomboterkoek, Bastogne koeken , theekoekjes en nog veel meer. Ik kies vaak voor Bastogne koeken, omdat ik deze koeken toch het lekkerste vind als bodem.

Om de bodem te maken, smelt je 100 gram boter in een pannetje en hak je de koeken fijn en doe ze in een kom. Zodra de koeken fijn zijn en de boter is gesmolten, voeg je de boter toe aan de koeken en meng je de boter door de koeken. Ik doe het dan altijd in een springvorm een laagje bakpapier zodat, als de bodem er in zit en klaar is, je hem ook makkelijk eraf kan pakken met een mes/taartschep.

Doe het mengsel in springvorm en druk de kruimels goed aan over de hele bodem met de bolle kant van de lepel. Zodra de bodem goed verdeeld is en goed is aangedrukt, zet je de bodem in de koelkast zodat deze hard wordt.

De taart:

Klop de witte basterdsuiker met de monchou goed luchtig. Zodra de monchou goed luchtig is en de suiker goed is opgelost in de monchou, zet je de monchou even in de koelkast. Pak dan de slagroom en klop dit op. Zorg er voor dat je de slagroom niet te ver slaat anders krijg je boter.

Zodra de slagroom goed is opgeklopt, spatel het dan door de monchou. Zorg er voor dat je het niet te hard gaat roeren door het mengsel anders sla je de lucht uit het mengsel. Als de slagroom goed door de monchou is gemengd, doe dit in de springvorm en strijk het mooi glad. Zet het daarna minimaal 2 uur in de koelkast tot dat de taart goed stevig is geworden.

Serveer de monchoutaart met heerlijke verse aardbeien en eet smakelijk. Helaas was de taart zo lekker dat ik een foto ben vergeten te maken van het serveren van de taart.