Risotto met Parmezaanse kaas

risotto-08

Het is jullie misschien wel opgemerkt dat er een tijdje geen recepten door mij zijn geplaatst. Dit omdat ik ben begonnen met een afslankprogramma. Tot op heden helpt en werkt het erg goed. Gezien ik na 4 weken al flink ben afgevallen ben ik zeer gemotiveerd om lekkere maar ook gezonde recepten te plaatsen op mijn site.

Een aantal weken geleden heb ik een risotto gemaakt met Parmezaanse kaas, ik vond hem zelf erg lekker. Na dat ik het even erg druk heb gehad heb ik nu even tijd om een stukje te schrijven en heb ik hem maar direct online gezet. Hieronder staan de ingrediënten en hoop dat jullie net als ik van deze risotto gaan genieten.

Ingrediënten:

  • 200 gram risotto rijst
  • 600 ml groente bouillon
  • 1 teentje knoflook
  • halve rode ui
  • boter
  • 70 gram Parmezaanse kaas

Snij het uitje en de knoflook fijn en fruit dit aan. Zodra de ui aan het glanzen is voeg de risotto toe. Voeg een scheut bouillon toe en laat het voorzichtig opnemen door de risotto. Probeer zo weinig mogelijk te roeren anders roer je de korrel van de rijst kapot. Zodra de bouillon is opgenomen  doe je er weer een scheutje bij en herhaal dit tot dat alle bouillon op is.

Als alle bouillon op is laat het nog zachtjes op het gas staan tot dat de risotto helemaal gaar is. Het is mogelijk dat als je het laatste bouillon toevoegd dat de risotto al gaar is dan laat je het laatste bouillon alleen nog even opnemen.

parmezaanse-kaas-large

Als de risotto gaar is haal je de pan van het gas en voeg je de boter erbij en roer dit voorzichtig door de risotto, als de boter is opgenomen voeg je de parmezaanse kaas toe. Roer dit ook voorzichtig door de risotto en je bent klaar en je hebt een heerlijke risotto van parmezaanse kaas.