Yoghurtmousse met muesli en honing

Ja, het was helaas erg rustig op de site met recepten. Mijn inspiratie om te schrijven was weg, maar niet alleen dat. Na het behalen van mijn diploma WFT Schade, waar ik al paar keer voor gezakt was, was de opluchting ook zo groot dat ik gewoon even niks wilde doen. Na één week wilde ik wel weer schrijven, maar het lukte gewoon niet en daar baalde ik wel erg van, Net zo als ik best veel volgers op Instagram verloor.

In deze periode ben ik maar alvast begonnen met het opschrijven van recepten zodat ik die kan maken en alleen nog maar hoef uit te werken en online te zetten. Dus binnenkort komen er weer leuke recepten op de site 🙂

Het eerste recept dat ik met jullie deel is een lekker frisse yoghurtmousse op een laagje muesli met honing. Een recept wat er leuk uit ziet. Het ziet er misschien moeilijk uit maar dat valt reuze mee.

Ingredienten: 

Yoghurtmousse:

  • 300 ml yoghurt
  • 200 ml slagroom
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 2-3 eetlepels suiker

Muesli:

  • muesli
  • honing

Pindakaramel:

  • Karamel
  • Pinda’s ( ik heb ongezouten noten gebruikt )

Overige:

Cake:

Om de cake zelf te maken kijk dan hier. Laat dan de cacao poeder en het vanillestokje achterwege. Je kan natuurlijk klant en klare cake halen, maar zelf de cake maken is veel lekkerder en leuker.

Yoghurtmousse:

De yoghurtmousse kun je het beste een dag van te voren maken. Maar hoe doe je dat? Nou dat ga ik jullie uitleggen. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Doe een bodempje van de yoghurt, suiker en het uitgeschraapt vanille in een steelpannetje en laat dit warm worden maar niet laten koken! Zodra de yoghurt warm is en de gelatine is geweken voeg je dit toe aan de yoghurt en los je de gelatine op in de yoghurt. Als het goed is opgelost, zet je het pannetje koud en klop je de slagroom op tot iets verder dan yoghurt dikte.

Als de yoghurt is afgekoeld, voeg je de rest van de yoghurt toe en meng je het goed door elkaar. Zodra de slagroom goed is opgeklopt en de yoghurt goed gemengd is, spatel je de slagroom door de yoghurt. Meng dit goed door elkaar en zet het afgedekt in een koelkast.

Karamelpinda’s:

Karamelpinda’s zijn eigenlijk heel simpel te maken. Je moet alleen maar de karamelsaus maken en pinda’s in huis hebben. Om karamelsaus te maken kun je hier klikken voor het recept. Zodra je de karamelsaus hebt gemaakt en iets hebt laten afkoelen doe je de pinda’s in een bakje en voeg je de saus toe. Roer dit goed door elkaar en zet het afgedekt weg.

Muesli:

Voor de muesli ga je de oven voorverwarmen op 130 graden. Dus niet te hoog want je wilt geen aangebrande muesli maar muesli met een kleurtje. Leg je muesli op een ovenplaat met stukje bakpapier eronder. Doe daarna de honing er over heen en doe de muesli in de oven. Laat de muesli ongeveer 10 minuten in de oven. Kijk wel af en toe naar muesli zo dat het niet verbrand.

Nu je alles hebt gemaakt wat bijna allemaal een dag van te voren kan worden gemaakt, kun je nu je heerlijke dessert opbouwen. Hoe je het wilt opbouwen mag je natuurlijk zelf weten, maar ik heb hem opgebouwd door eerst muesli te doen, daarop een rond stukje cake en een quenelle mousse. De karamelpinda’s heb ik daarom heen gedaan met chocolade. En als kerst op de taart de prachtige eetbare bloemen. Deze zijn zo kleurrijk dat ze geweldig staan op je dessert.

Misschien vinden jullie het veel werk maar dat valt wel mee. Het is echt een aanrader om het te proeven. Dus als je tijd hebt zou ik zeggen begin er aan en geniet er van :).

Eet smakelijk!!!