Yoghurttaart met een vleugje sinaasappel

Het heeft even geduurd maar het heerlijke recept van een frisse yoghurttaart staat online. 🙂 Ik zat vorige week steeds te denken wat zal ik nu eens gaan maken? Ik wilde graag een taart maken die lekker fris is, maar ik wilde geen monchou of kwarttaart maken. Na een poosje te hebben zitten dwalen dacht ik: Ik maak een lekkere frisse yoghurttaart met vanille en een vleugje sinaasappel.

Zo gezegd zo gedaan, een heerlijke frisse yoghurttaart.

yoghurt vanille taart3

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 200 gram Bastogne koeken,
  • 50 gram boter

Voor de taart

  • 500 ml volle yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 6 blaadjes gelatine
  • sap van 1 grote sinaasappel
  • 2 vanille stokjes

De bodem:

Voor de bodem kun je heel veel verschillende koeken gebruiken zoals roomboterkoek, Bastogne koeken , theekoekjes en nog veel meer. Ik kies vaak voor Bastogne koeken, omdat ik deze koeken toch het lekkerste vind als bodem.

Om de bodem te maken smelt je 50 gram boter in een pannetje en hak je de koeken fijn en doe ze in een kom. Zodra de koeken fijn zijn en de boter is gesmolten, voeg je de boter toe aan de koeken en meng je de boter door de koeken. Ik doe dan altijd in een springvorm een laagje bakpapier zodat, als de bodem er in zit en klaar is, je hem ook makkelijk eraf kan pakken met een mes/taartschep.

Doe het mengsel in springvorm en druk de kruimels goed aan over de hele bodem met de bolle kant van de lepel. Zodra de bodem goed verdeeld is en goed is aangedrukt leg de bodem in de koelkast zodat de bodem hard wordt.

De taart:

Voor dat je begint week je de gelatine blaadjes in ruim koud water. Doe de yoghurt in een kom en schraap de vanille stokjes uit. Voeg dit toe aan de yoghurt. Doe de sap van de sinaasappel in een pan en zet het op het vuur, zodra de gelatine goed geweekt is voeg je deze toe aan de sap en los je de gelatine op.  Haal de pan van het vuur en laat het wat afkoelen. Intussen klop je de slagroom met de suiker op.

Zodra het sap redelijk is afgekoeld, voeg je dit toe aan de yoghurt en meng je dit goed door. Gooi niet alles in 1 keer erbij, want dan pakt de yoghurt het sap niet goed. Zodra dit goed is gemengd, voeg je de slagroom toe en meng je ook dit goed door. Ga rustig mengen want als je te wild doet klop je de lucht uit de slagroom. Als je het mengsel goed hebt gemengd, dan doe je dit in de springvorm en zet je het in de koelkast. Laat de taart minimaal 8 uur in de koelkast staan. Het beste is om de taart een nacht in de koelkast te laten staan.

Snij de taart in lekkere punten en eet smakelijk. Geniet van een heerlijke frisse yoghurttaart met een vleugje sinaasappel.

yoghurt vanille taart10    yoghurt vanille taart8