Pure Chocolademousse

Enkele weken geleden was ik uit eten in Duitsland. En als ik uit eten ben, dan kijk allereerst naar de dessert, wat ze op het menu hebben  en dan pas naar het voor- en hoofdgerecht. Dit keer hadden ze 2 van mijn favoriete dessert op het menu staan; crème brulee en chocolademousse. Toen ik dit zag wist ik al dat het een moeilijke keuze zou worden voor mij. Uiteindelijk na een heerlijk hoofdgerecht heb ik gekozen voor de chocolademousse.

Toen het geserveerd werd, moest ik even aan mijn chocolademousse denken die ik moest maken op mijn leerbedrijf voor mijn opleiding en dacht direct 🙂 

Dit ga ik thuis ook weer een keer maken!!! Ik heb recept uitgeschreven voor jullie, het recept is voor ongeveer 6 glazen vol met heerlijke pure chocolademousse. 

Ingrediënten:

  • 150 gram pure chocolade
  • 75 gram eiwitten  ( dit zijn ongeveer 3 eiwitten )
  • 100 gram suiker
  • 3 dl room

Smelt de chocolade rustig au bain marie. Als de chocolade volledig is gesmolten, haal het dan van het vuur. Tussendoor klop je de eiwitten met de suiker tot mooie pieken. Klop daarna de slagroom lobbig, dit houdt in dat het iets dikker moet zijn dan yoghurt. Als de chocolade wat is afgekoeld spatel het dan door de eiwitten. Ga niet heel hard klop of roeren want dan haal je het lucht uit de eiwitten.

Zodra de chocolade goed door de eiwitten is geklopt, spatel het dan door de slagroom. Ook hier klop of roer het niet te hard door, anders gaat ook hier de lucht eruit. Als je het er rustig door hebt gespateld dan heb je een heerlijke luchtige chocolademousse. Doe de mousse in vormpjes, glazen of waar je het ook in wilt serveren en dek het goed af. Zet het in de koelkast. Laat het mooi een nacht in de koelkast staan. Zo heb je de volgende dag een heerlijke luchtige chocolademousse.

 

Geniet met volle teugen van de smaak van deze overheerlijk pure chocolademousse.