Chocoladebrownie

Ow wat ben ik toch gek op brownie!

Brownie, een heerlijk gebakje uit de Verenigde Staten. Gebakken op een bakplaat, heeft een vrij dichte structuur van binnen en is plat. Een brownie wordt meestal gemaakt van chocolade met noten.

Brownies werden voor het eerst geserveerd op de World’s Columbian Exposition in 1893. Een kok in het Palmer House Hotel (nu een Hilton hotel) in Chicago bedacht de brownie nadat Bertha Palmer hem had gevraagd om een cakeachtige lekkernij die kleiner was dan een plakje cake en die kon worden meegenomen in een lunchpakket. Het resultaat was de Palmer House Brownie met walnoten en een abrikozenglazuur. Als goed is serveert het hotel deze brownie vandaag de dag nog steeds. 

De naam werd ergens na 1893 aan het gebakje gegeven, maar werd op dat moment niet gebruikt door kookboeken of tijdschriften.

Zo hebben jullie weer een stukje geschiedenisles geleerd over de brownie. 🙂 Voor jullie heb ik een lekkere brownie gemaakt met verschillende noten. Ik vind zelf het lekkerste als de brownie nog niet helemaal gaar is, dus nog beetje smeuïg van binnen.

Dus heb je ook zin in een heerlijke brownie? Ga dan snel aan de slag om daarna heerlijke te genieten van je zelf gemaakte brownie.

Ingrediënten:

  • 125 gram boter
  • 225 gram suiker
  • 2 eieren
  • 125 gram bloem
  • 175 gram pure chocolade
  • noten melange  met pistachenoten. (hoeveelheid naar eigen keuze)

Het maken van de brownie is niet moeilijk en kost ook niet veel tijd. De uitleg is daarom ook heel erg kort 🙂

Verwarm de over voor op 180 graden. Meng de suiker met de eieren en zet ondertussen een pannetje op het vuur en laat de boter smelten. Doe de chocolade in een kom. Zodra de boter is gesmolten, giet je de boter over de chocolade en smelt je de chocolade.
Voeg de bloem toe aan het eimengsel en roer het goed door elkaar. Voeg daarna het chocolademengsel toe en roer dit goed door elkaar. Als laatst voeg je de noten toe. Je kan de noten even roosteren of fijnmalen.

Leg een laagje bakpapier en je ovenschaal en stort je brownie in je bakvorm. Bak je brownie in 45 minuten gaar.

Geniet lekker van je brownie met een kop heerlijke koffie of thee!