Candybar met pinda en Cointreau

Nog enkele dagen en dan is het kerst. En wat is er dan toch lekker om naast een kopje koffie of thee voor dat je gaat eten een heerlijke stukje chocolade te hebben.

Het is niet alleen lekker, maar het staat ook nog erg gezellig op tafel, al die kerst chocolaatjes. Nu heb ik voor jullie een candybar gemaakt met Cointreau en pinda. Heerlijk met pure chocolade dat smelt in je mond en de bite van de pinda. De smaak van de Cointreau met de chocolade is echt heerlijk.

Het recept is makkelijk te maken en je kan er zelf heerlijk mee variëren. Zo kun je de pinda’s weg laten en daarvoor in de plaats pistache noten of hazelnoten gebruiken.

Het recept dat ik voor jullie heb gemaakt is voor ongeveer 6 candybars.

Ingrediënten

  • 130 gram slagroom
  • 400 gram chocolade ( ik heb pure chocolade gebruikt )
  • 30 gram Cointreau
  • ongezouten pinda’s

overige:

  • candybar vorm
  • goudspray voor chocolade

Doe de slagroom en de Cointreau in een pan en zet het op het vuur. Zorg ervoor dat de slagroom niet volledig gaat koken en dus niet overkookt. Dit gebeurde mij dus wel de eerste keer, want stond even niet op te letten haha.

Daarna doe je de chocolade in een kom en zodra de slagroom heet is, giet je dit op de chocolade en roer je dit goed door elkaar. Zodra de chocolade volledig is gesmolten, doe je het chocolademengsel in een spuitzak en spuit je de candybar vorm tot iets minder dan de helft vol. Nu kan je de pinda’s in de vorm leggen en als die liggen doe je de rest van de vorm vol met chocolade.

Laat nu de chocolade opstijven in de koelkast tot ze volledig hard zijn. Leg dan een stuk bakpapier op het aanrecht en leg daar een candybar op en spuit de goudspray op de candybar. Leg ze daarna weer in de koelkast zodat ze niet te zacht worden.

Nu je weet hoe je ze kunt maken, kun je met de kerst heerlijk genieten van een eigen gemaakte candybar.

Eet smakelijk!!