Review: Van Beekum Specerijen

Misschien hebben jullie het al gemerkt maar onlangs ben ik een samenwerking aangegaan met Van Beekum Specerijen. Ik mocht 5 soorten kruiden/specerijen uitzoeken op de site van Van Beekum Specerijen. Nu ik de kruiden/specerijen enkele weken in huis heb en geprobeerd heb, kan ik er een eerlijk oordeel overgeven.

Wat was mijn eerste indruk van Van Beekum Specerijen? Toen ik voor het eerst op de site kwam viel het mij direct op hoe goed de site in categorie’n verdeeld is.  Wat mij ook opviel op de site is dat ze niet alleen Specerijen verkopen maar ook kant en klare sauzen, marinades, maar ook darmen en slagerstouw. Darmen ga ik zeker nog een keer bestellen want ik wil echt een keer proberen om zelf heerlijke Drentse droge worst te maken, maar daar heb ik nog niet alle apparatuur voor dus dat gaat nu nog niet lukken.

Voor welke kruiden ik heb gekozen? Deze keuze was erg moeilijk omdat ze een groot assortiment aan kruiden en specerijen hebben. Uit eindelijk heb ik gekozen voor Ras El Hanout, Zeeuws spek melange, Steranijs, Kokos gemalen en Kaneel gemalen. Ook kreeg ik een heerlijke potje satésaus erbij.

Wat ik vooral direct doe als ik kruiden koop, is de deksel er af halen en even goed ruiken naar de kruiden en specerijen. Dit deed ik nu dus ook. Als liefhebber van kokos heb ik dus eerst de kokos opengemaakt. Toen ik de kokos openmaakte kwam de geur van kokos mij tegemoed. Je kan gewoon ruiken dat de kokos van goede kwaliteit is, en de prijs is niet hoog voor een pot van 170 gram. Ook de anderen kruiden/specerijen roken erg goed.

Omdat ik nog een stuk buikspek zonder zwoerd in de diepvries had liggen heb ik gekozen voor Zeeuws spek melange om heerlijk Zeeuws spek te maken. Ik zal het recept voor jullie uitschrijven zodat je zelf heerlijke Zeeuws spek kan maken.

Zeeuws spek 

Ik heb de kruiden in het vlees gewreven en 40 uur in de koelkast laten intrekken zodat de kruiden heerlijk in het vlees gaan zitten. Als de spek al enkele uren in de koelkast ligt en je doet de koelkastdeur open dan komt de heerlijke geur van de kruiden je al te gemoed.

Na de 40 uur in de koelkast heb ik de Zeeuws spek gebraden op de barbecue. Je kan het ook gewoon braden in de oven. Steek je barbecue aan en probeer het op 125 graden te houden. Gaar de Zeeuws spek gaar met een kerntemperatuur van 68 graden. Als het spek de kerntemperatuur van 68 graden heeft haal je het spek van de barbecue en laat je het rustig afkoelen. Het is heel erg eenvoudig om te maken met de kruiden van Van Beekum Specerijen. Als je heerlijke Zeeuws spek wil maken zal ik zeggen koop een bus bij Van Beekum Specerijen.

De link voor het product is: www.vanbeekumspecerijen.nl/kruidenmixen/zeeuws-spek-melange

Wil je graag goede kruiden/specerijen? Dan kan ik je vertellen dat je echt eens op de site van Van Beekum Specerijen moet kijken ook om de grote van het assortiment.  Alle kruiden/specerijen die ik heb mogen ontvangen zijn goed van kwaliteit en de prijs is echt niet te hoog vergeleken met de kruiden/specerijen in de supermarkt.

Als ik eerlijk ben vind ik de kwaliteit bij van Beekum Specerijen beter dan die van de supermarkt. Dus als je heerlijke kruiden of specerijen wilt hebben voor een goede kwaliteit en voor een goede prijs dan kan je ze vinden op www.vanbeekumspecerijen.nl.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*