Nieuw recept: Kokosbollen

Kokos! Kokos hoort bij mijn favoriete ingrediënten. Wat ik zo lekker vind aan kokos is dat het zo lekker fris smaakt. En als je het eet dan denk je toch wel snel aan een mooi wit strand met blauwe zee en palmbomen om je heen.

Met kokos kun je eigenlijk heel veel combineren maar de beste combi ,en ik denk dat jullie wel weten, is natuurlijk met chocolade. Maar dat heb ik nu niet gedaan. Ik heb heerlijke maar ook makkelijke koekjes gemaakt namelijk kokosbollen.

Het recept is ook erg eenvoudig en snel klaar. Ook heb je niet veel ingrediënten nodig voor deze heerlijke kokosbollen.

Ingrediënten:

  • 250 gram suiker
  • 250 gram geraspte kokos
  • 3 eieren
  • 1 eidooier

Voor dat je begint verwarm je de oven voor op 180 graden. Bekleed daarna een bakplaat met bakpapier. Als ik een bakplaat moet bekleden met bakpapier dan doe ik altijd wat boter op de bakplaat zodat het bakpapier niet gaat schuiven.

Meng de suiker, kokosrasp, eieren en eidooier door elkaar. Zodra dit goed gemengd is, rol je met je handen er bollen van. Ook kun je een ijsknijper pakken en daar bollen van maken. Als je dit met een ijsknijper doet dan weet je dat elke bol even groot en even zwaar is. Zo heb je gelijke koeken.

Leg de bollen op de bakplaat en bak ze in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Als de bollen gaar zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen. De kokosbollen zijn nog wat zacht als je ze uit de oven haalt. Nadat ze zijn afgekoeld zijn ze ook wat harder en kun je lekker smullen van je kokosbollen.

Geniet van deze heerlijke kokosbollen! Eet smakelijk!!!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*