Nieuw recept: Gyros van kippendijen

Gyros! Lekker op een broodje maar ook heerlijk om zo te eten. En ja het heeft eigenlijk maar weinig nodig wat het is gewoon lekker en heel snel te maken met de kruiden van Van Beekum Specerijen.

Je kan het natuurlijk bakken in de koekenpan maar je kan het ook proberen op de barbecue. Ik ben nog een stapje verder gegaan en heb kip gyros gemaakt aan het spit op de ofyr. Lekker rustig laten garen en af en toe het spit omdraaien en genieten van een drankje!

Het mooie van de ofyr vindt ik is dat je met ze allen er heerlijk om heen kan gaan staan met een biertje erbij en lekker genieten met zijn allen.

Ingrediënten:

Voordat je begint steek je de Ofyr aan zo dat die goed warm is. Haal de kippendijen uit de koelkast, als ze te nat zijn dep je ze even af met wat keukenrol. Aan kippendijen kan best veel vet zitten en dat vinden veel mensen niet echt lekker. Ik zal zeggen laat het lekker zitten boven het vuur gaat het vet toch smelten en heb je er weinig last van. En als je het gaat bakken in een pan laat je het ook zitten want zoals koks zeggen vet geeft de smaak aan het vlees.

 

Doe de gyroskruiden op de kippendijen en meng het goed door elkaar heen. Voordat je de kippendijen gaat rijgen aan het spit laat ze even op kamertemperatuur komen. Ik heb ze ongeveer 15 a 20 minuten afgedekt op het aanrecht laten staan zodat ze op kamertemperatuur zin.

Hierna rijg je de kippendijen aan het spit en ga je het garen op de Ofyr. Draai de spiezen af en toe rond zodat de kippendijen een heerlijk kleurtje krijgen en dan weet ik zeker dat je er niet vanaf kan blijven.

Blijf ze draaien en kijk niet naar de tijd hoelang ze er op liggen, maar proef gewoon of ze gaar zijn en ga dan heerlijk genieten.

PS: je kan hier natuurlijk een heerlijke broodje van maken met rode ui, sla en een         heerlijk sausje.

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*