Nieuw recept: No Bake Cheesecake met pepernoten

Vorige week kregen wij visite dus dan moet er wat lekkers op tafel staan. En Sinterklaas staat natuurlijk voor de deur dus kan ik natuurlijk ook wat maken richting sinterklaas. En ja net paar dagen voor dat de visite kwam knapte weer het veiligheidsraam van mijn oven dus bakken werd het niet. Er moest dus wat lekkers komen zonder dat het gebakken moest worden. In middels is mijn oven weer klaar en kan er weer gebakken worden 🙂

Na even na te denken schoot mij te binnen dat ik een keer op tv heb gezien dat je ook een cheesecake kunt maken zonder te bakken,  dus werd het een No bake Cheesecake met pepernoten en karamelsaus.

Waarom karamel? Nou het past sowieso goed bij taarten en de combi met pepernoten en mascarpone leek me erg lekker. Het maken van karamel saus kun je vinden in het volgende link: karamelsaus. Het maken van karamel zou ik eerst maken zodat als de taart klaar is  je direct van je heerlijke taart kan genieten.

Dit recept is voor een taart van 20 cm in doorsnede dan krijg je wel een hele mooi cheesecake, maar hij kan ook nog in een 24 cm taartvorm. Het recept is heel gemakkelijk te maken en is ook snel klaar.

Ingrediënten:

Bodem:

  • 200 gram pepernoten
  • 75 gram roomboter

Vulling:

  • 350 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 125 gram zure room
  • 80 gram suiker
  • 1 zakje klopfix

Bodem:

Om de bodem te maken, smelt je de boter en hak je de pepernoten fijn. Zodra alles klaar is meng je de boter met pepernoten en bekleed je hiermee de bodem van je springvorm. Zodra je de pepernoten goed hebt aangedrukt in de springvorm zet je de springvorm in de koelkast zodat de bodem stevig wordt.

Vulling:

Doe de mascarpone met de zure room en de suiker in een grote kom en sla deze glad en romig. Dit kan natuurlijk het beste in de keukenmachine. Zodra de suiker en de zure room goed zijn opgenomen door de mascarpone voeg dan de slagroom en de klopfix toe.

Nu klop je de slagroom op met de mascarpone mengsel. Nu zal je denken kan dit? Ja dit kan zeker. Je ziet dat het mengsel omhoog komt en in volume groter wordt. Zodra je ziet dat het slagroom opgeklopt is en het mengsel mooi glad is, is je vulling klaar.

Doe nu de vulling in je vorm boven op je heerlijke bodem van pepernoten. Wat je ook kan doen is dat je eerst een deel doet en dan je pepernoten op je eerste deel legt en daarna de rest van de vulling. Zo krijg je een cheesecake met een vulling van pepernoten.

Laat de taart 4 uur in de koelkast staan zodat de vulling nog beetje kan opstijven. Snij nu je taart in heerlijke punten en doe voor het serveren de karamelsaus eroverheen en eventueel nog pepernoten.

Geniet nu van je heerlijke no bake cheesecake met karamelsaus. Geniet ze!!

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*