Nieuw recept: Paris Brest

Na een heerlijke vakantie in New York heb ik eindelijk tijd om mijn Paris Brest uit te werken. Nu ik de foto’s zie van New York denk ik er weer aan terug hoe zo’n geweldige stad het is met heerlijke burgers 🙂 

Nu maar snel beginnen met de Paris Brest anders koop ik zo een ticket om weer terug te gaan 🙂

Wat is nu eigenlijk een Paris Brest? Ik dacht altijd dat het een gebakje was, maar dat is het dus niet. Paris Brest is een dessert uit de Franse keuken die gemaakt is met soezenbeslag en met een vulling van pralineroom.

Soezenbeslag dat is toch moeilijk zal je denken? Nou als je het vaak hebt gedaan dan valt het wel mee. Maar als je het nog nooit hebt gemaakt dan kan het wel moeilijk zijn.  Voor het maken van het beslag zijn er enkele regels die je gewoon moet opvolgen. Doe je dit niet dan gaat het fout.

Paris Brest wordt zoals ik vertelde normaal gevuld met een pralineroom, maar dit kan je naar eigen wens ook veranderen. Voor jullie heb ik het recept zo duidelijk mogelijk uitgeschreven zodat iedereen dit kan maken. Het recept is voor ongeveer 4 á 5 Paris Brest.

Ingrediënten: 

Soezenbeslag:

  • 100 ml water
  • 100 ml melk
  • 100 gram roomboter
  • mespuntje zout
  • 100 gram bloem
  • 4 eieren

Vulling:

  • 250 ml slagroom
  • 100 gram gesmolten pure chocolade
  • 2 eetlepels suiker

Overige:

  • amandelschaafsel

Paris Brest maak je van een soezenbeslag. Voordat je begint zorg je ervoor dat de eieren, boter, en melk op kamertemperatuur is. Als dit is gebeurt kun je beginnen met je beslag. O ja en verwarm de oven voor op 210 graden 🙂

Soezenbeslag
Doe in een pan water de melk, boter en het zout en zet het op het vuur. Zorg er voor dat de boter helemaal is gesmolten, het mengsel hoeft niet lang te koken, want als je het te lang laat koken heb je de kans dat je een vel krijgt op je melk. Zodra de boter goed is gesmolten voeg je de bloem toe en gaar je de bloem. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Je kan dit testen door een stukje beslag tussen je vingers te doen en dit plat te wrijven, voel je een “zandkorrelgevoel”, dan is je bloem gegaard.

Haal daarna de pan van het vuur en doe het beslag in een kom. Je kan het ook in de pan laten maar zorg er dan wel voor als je de eieren toevoegt dat je dit snel doet. De pan is namelijk nog heet en dan garen de eieren snel en heb je de kans dat je roerei krijgt. Voeg de eieren één voor één toe en voeg pas het 2 de ei toe als het ei volledig is opgenomen door het beslag. Zodra alle eieren zijn opgenomen door het beslag doe je beslag in een spuitzak en spuit je ronde cirkels op een bakpapier. Leg op de Paris Brest de amandelschaafsel en  bak de Paris Brest in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Om te voorkomen dat je Paris Brest inzakken kan je ze beter in de oven laten afkoelen. Omdat er veel vocht in het beslag zitten moeten ze droog gebakken worden en zakken ze later niet meer in. Zo weet je zeker dat ze droog gebakken zijn.

Vulling
Klop de slagroom met de suiker op en smelt de chocolade au bain marie. Zodra de slagroom klaar is en de chocolade is gesmolten, voeg je de chocolade toe aan de slagroom. Omdat de slagroom koud is stolt de chocolade direct en krijg je een stracciatella slagroom . Kijk wel naar de hoeveelheid chocolade die je toevoegt. Doe de slagroom in een spuitzak en leg het in de koelkast.

Snij de Paris Brest horizontaal doormidden zodat je twéé helften hebt.  Pak de slagroom en spuit de vulling op één helft van je Paris Brest, leg daarna de andere helft er op en nu heb je een heerlijke Paris Brest met een stracciatella vulling.

Ik zou dit zeker aanraden om een keer te maken en natuurlijk kan je met dit soezenbeslag ook andere heerlijke toetjes/gebakjes maken. 😀

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*