Nieuw recept: Hamburgerbroodjes

Barbecue! Gezellig met je vrienden of familie buiten zitten met de barbecue en een vuurkorf aan. Wat wil je dan nog meer? Ja ik weet het wel iets lekkers op de barbecue! Maar wat leg je nu op de barbecue? Meestal liggen er toch wel de speklappen, worst en hamburgers op. Maar een hamburger moet toch lekker op een broodje? Nou dat hoeft niet, maar dat is toch wel veel lekkerder vind ik, dus heb ik mijn eigen broodjes gemaakt.

Van een eigen gemaakte broodje daar geniet je veel meer van dan van een kant en klaar bolletje van de supermarkt of bakker. Ook kan je er goed mee showen richting je vrienden of familie. ‘Kijk eens wat ik zelf gemaakt hebt en laat het zien met trots’.

Lekkere hamburgerbroodjes met een zelfgemaakte hamburger. Hier ga je echt mee scoren! Mensen denken vaak dat brood maken moeilijk is. Nou een echt goed brood bakken is inderdaad wel moeilijk maar gelukkig heb ik voor deze hamburgerbroodjes een eenvoudig recept. Een recept waarbij je niet lang hoeft te kneden totdat je een vlies hebt. Dit broodje smaakt wel erg naar een brioche.

Het onderstaande recept is voor 4 hamburgerbroodjes.

Ingrediënten: 

  • 275 gram bloem
  • 1 tl zout
  • 1 el suiker
  • 1 tl gedroogde gist
  • 1 ei
  • 25 gram zachte boter
  • 175 ml melk
  • 2 tl maanzaad

Meng in een kom de bloem met het zout, de suiker en de gedroogde gist. Kneed het mengsel met de helft van het ei en de zachte boter tot een kruimelig geheel. Voeg daarna de melk toe en kneed het in circa 10 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg daarna in een afgedekte kom op een warme plaats circa 40 minuten rijzen. 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Als je deeg gerezen is, leg het op een bebloemde werkblad en druk het deeg beetje plat. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 bollen van. Leg de bollen op een met bakpapier beklede bakplaat en dek ze losjes af met aluminiumfolie en laat ze nog ongeveer 25 minuten rijzen.

Nadat de bollen zijn gerezen, smeer je ze in met de ander helft van de opgeklopte ei en bestrooi je ze met maanzaad. Bak je hamburgerbroodjes in ongeveer 25 goudbruin en gaar in de oven.

Gril op de barbecue heerlijk je hamburgers en maak daar een heerlijk broodje hamburger van. Eet smakelijk en geniet vooral van je eigen broodjes! 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*